Teran - zakázková výroba pro mazlíčky

Zakázková výroba pro koně a psy

Pro začátek bych se ráda představila. Jmenuji se Tereza Chlumská a od jara roku 2018 se aktivně věnuji zakázkové výrobě pro mazlíčky. 

O mě

Od malička jsem tíhla ke zvířatům, hlavně tedy psům a koním. Není v mých možnostech mít vlastního koníka, tak mám alespoň pejska – křížence yorkšírského teriéra, který je nedílnou součástí mé tvorby. Před tím, než jsem začala vyrábět oficiálně jsem vyráběla hlavně pro něj a „testovala“ jsem si tak svou šikovnost. Cokoliv nového do psího sortimentu záměrně zařazuji jde prvně na testování k Angiemu a pokud se nám to oběma zdá jako vyhovující, tak pustím i mezi zákazníky. Když ho nutím pózovat s testovacími výrobky, tak se tváří, že si sbalí kufřík a už ho v životě neuvidím, ale zatím mi to mučení vždy prominul. 

Rozhodla jsem se tedy, že se pustím do zakázkové výroby a tak se tomu stalo v roce 2018. Pracovním názvem se mi stal „Teran“, což je právě spojení jména Tereza a Angie a v naší situaci mi to přišlo celkem vhodné. Jsme prostě osudové spojení ☺. 

Všechny výrobky, které nabízím vyrábím já sama a zároveň si je i fotím, nikoho jiného na to nemám. Jedná se čistě o ruční výrobu, ne přeprodej. Mezi dodavateli materiálu jsem si vybrala ty, u kterých jsem přesvědčena o jejich kvalitě. Jsem zastáncem toho, že zákazníkům nabízím pouze to, co vím, že bych si sama koupila, co se kvality týče. Mým cílem je mít spokojené zákazníky, kteří se rádi vrátí. 

Moje výroba

Ohlávky

Provazová ohlávkaV mé nabídce jsou klasické stájové ohlávky, které mohu ušít z 20 – 25mm popruhu, pro shetty, mini pony apod. se dá i z 13mm popruhu. Popruhy je možné využít jednobarevné, se stuhou, se vzory,reflexní i voděodolné. Stájovky mohu po domluvě s vámi ušít v jedné, místy dvojité vrstvě, případně dvojité, místy trojité vrstvě. Ohlávky se dají podšít celé nebo jejich vybrané části fleecem či softshellem. Do budoucna bych ráda využívala i podšití beránkem, aktuálně to ale možné není. Po domluvě je možné uplést ohlávku i z Paracordu, což je velice netradiční a zároveň zajímavá verze.

Běžným produktem mé výroby jsou provazové ohlávky, které se dají udělat s opletem na nánosníku z Paracordu a na přání zákazníka mohu oplést i nátylník. Je možné přidat kroužky k nánosníku a tím získat jezdeckou ohlávku.

 

Vodítka

Vodítko pro koněV nabídce vodítek pro koně mám klasická provazová vodítka nebo vodítka z popruhu- jednobarevný, se vzory, reflexní, voděodolný, pogumovaný. Vodítko je možné udělat i z Paracordu. Vodítka dělám běžně s pevnou 100mm karabinou, ale po domluvě se dá použít i větší/menší či bezpečnostní karabina. Délku si vždy určuje zákazník, dle využití. Zakončení volné nebo s poutkem na ruku. Poutko u popruhových verzí mohu vyztužit fleecem nebo softshellem pro větší pohodlí.

Pro estetické využití se dá udělat vodítko z řetízku s poutkem na ruku z popruhů, lana či Paracordu. 

Lonže

Lonže mohu stejně jako vodítka udělat provazové či ze všech nabízených popruhů- jednobarevný, se vzory, reflexní, voděodolný, pogumovaný. Zakončení buď volné nebo poutkem na ruku. Po domluvě je možné poutko vyztužit fleecem nebo softshellem. 

Otěže

Otěže pro koněNejčastěji prodávanými otěžemi u mě jsou provazové otěže. Provazové otěže mohu udělat jednodílné nebo dvoudílné, ale vzhledem k tomu, že nepracuji s kůží, tak u dvoudílných preferuji 12mm lano, kde mohu na konce použít kovovou koncovku a esteticky to vypadá lépe, než když se nezakončí. Dá se ale i z běžně používaného 14mm nebo 16mm lana, v těchto případech však bez koncovky. 

Otěže mohu také udělat ze všech uvedených popruhů buď na karabiny, které se připnou k uzdečce nebo klasicky na přezku. Ideální k anglické uzdečce jsou dle mého z voděodolného popruhu s gripem, který neklouže v ruce.

Otěže z Paracordu mohou být také na karabiny nebo na přezky, vzor je možný plochý nebo kulatý. Mohu udělat i barelové otěže.

Uzdečky

Uzdečka paracordTroufám si říct, že jsem jedna z mála, kdo dělá uzdečky z Paracordu. Uzdečky dělám ideálně na míru konkrétnímu koníkovi s možnou mírnou regulací velikosti.

Uzdeček z Paracordu se dají udělat spousty verzí:

  • Lícnice s nátylníkem v jednom kuse a podhrdelník
  • Lícnice s nátylníkem v jednom kuse s čelenkou a bez podhrdelníku
  • Lícnice s nátylníkem v jednom kuse s čelenkou a podhrdelníkem
  • Lícnice s nátylníkem v jednom kuse s čelenkou, podhrdelníkem a nánosníkem

Libovolně se dají jednotlivé části vyztužit – nánosník, čelenka, nátylník. Z Paracordu není problém uplést ani bezudidlovou uzdečku.

Další variantou je uzdečka nylonová z popruhů- jednobarevný, se vzory, reflexní. Stejně jako u uzdečky z Paracordu jsou možné různé verze, mění se jen výztuha -podšití možné z fleecu nebo softshellu.

Poslední a nejnovější možnou variantou je uzdečka z voděodolného popruhu, který se dá vlastnostmi srovnat s Biothanem. Varianty se ani zde nemění.

Nákrčáky

Po domluvě je možné vyrobit nákrčníky provazové nebo z Paracordu. Teoreticky není problém použít ani popruhy, ale nevypadá to tak dobře esteticky. 

V budoucnu bych se ráda posunula k výrobě podsedlových deček, případně i dek, klasických bandáží a třeba i nylonových třmenových řemenů. Také mě láká výroba čabrak a třásní, případně celých masek proti mouchám. Chtěla bych se pustit i do výroby provazových uzdeček, mám na ně dost dotazů, bohužel si jimi nejsem jistá, proto je v nabídce ještě nemám. Rozšíření nabídky by se mělo týkat i obalů na třmeny, sedla a beránků na posedlí. Pro jezdce jsou v plánu různé kapsičky na drobnosti jako mobil, klíče atd. s možností zapnutí kolem pasu či paže. 


V případě dotazů či požadavků na výrobu mě neváhejte kontaktovat na stránce: TERAN-zakázková výroba

Pokud máte speciální přání, tak klidně napište vaší představu a probereme spolu, zda je to možné či nikoliv. Vždy se ale snažím maximálně vyhovět požadavkům zákazníka.