Podbřišníky Professionaľs Choice

O firmě Professionaľs Choice

V roce 1976 ji založil Dal Scott. Založení firmy předcházela jedna zajímavá událost. Dal Scott si zlomil nohu při pádu z koně a pro rychlejší zotavení vymyslel ortopedický návlek z neoprenu. To byl počátek firmy Dricast Orthopedics, Inc., ale pro Dalovu vášeň pro koně se výroba brzy přesměrovala na produkty pro koně a to byl vznik Professionaľs Choice. Dnes patří tato značka mezi elitu nejen v USA. Řídí se filozofií, že nejlepší výkony může kůň podávat jen tehdy, cítí-li se ve své výstroji v pohodě.

Podbřišník SMx VenTECH

Technologie VenTECH zaručuje nejvyšší možné pohodlí pro vašeho koně. Podbřišník je vybaven odvětrávanou neoprenovou vložkou s neklouzavou úpravou. Systém Ven TECH zajišťuje odvod tepla a vlhkosti. Neoprenový pás lze jednoduše oddělit od popruhu s přezkami pomocí suchého zipu. Tato funkce velmi zjednodušuje čištění a praní podbřišníku. Přezky jsou z vyrobeny z nerezové oceli a na jedné přezce je váleček pro snadnější dotahování.

 

Vylepšená verze předchozího podbřišníku je SMx VenTECH comfort. Tato verze je obohacena, krom vyšší ceny také o pružnou středovou část v podobě dvou podélně dělených 4 cm širokých gum. Podbřišník se tak dokáže maximálně přizpůsobit. Je to jeden z mála westernových podbřišníků, který je vybaven gumami.

SMX Comfort-Fit

Podbřišník je vhodný pro citlivé koně, kteří nesnášejí umělé materiály či je jiné podbřišníky odírají. Podbřišník je podložen 100% merino vlnou. Stejně jako u předchozích podbřišníků je i zde odnímatelný nylonový popruh, který velmi odolný. Přezky jsou vyrobené z nerezové oceli s válečkem pro dotahování.

Vlněnou část je třeba prát s přípravkem na kůži a nesušit na slunci.

Mohair Roper

Předností tohoto podbřišníku je materiál, ze kterého je vyroben. Je totiž z mohéru, což je srst z angorské kozy. Vlákna jsou ručně tkaná a vyznačují se odolností, elasticitou a zabraňují nadměrnému pocení. Přezky jsou opět nerezové s dotahovacím válečkem.

Délka nového podbřišníku bude zpočátku kratší díky přírodnímu vláknu. S používáním se podbřišník mírně prodlouží.